Vare: Ida-Virumaast võiks saada pelgupaik Vene ettevõtteile

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raivo Vare.
Raivo Vare. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Ida-Virumaa võiks saada heaks pelgupaigas Venemaa ettevõtetele, kellel nende kodumaal kujunev õhkkond äritegemist ei soosi, ütles majandusekspert Raivo Vare Ida-Viru majanduse väljavaateid käsitleval seminaril.

Vare sõnul Vene riik tõmbleb, sest tal on vaja palju ressurssi kokku korjata ning see mõjutab väikeseid ja keskmiseid ettevõtteid, kes ei julge võtta pikka perspektiivi, vahendab Põhjarannik.

«Neil on olemas hea toode nii Euroopa kui Venemaa turu jaoks, aga kui nad hakkavad seda oma kodumaal arendama, siis on risk, et kui nad saavad selle käima, võetakse see neil käest ära või suretatakse välja. Sellepärast on targem viia oma tegevus Vene riigi jurisdiktsiooni alt välja,» ütles Vare, märkides, et hea pelgupaik neile oleks Ida-Virumaa, mis on lihtsalt korraldatava logistikaga vene piirkond Peterburi lähedal.

Just seetõttu tuleks sinna suunda ka natukene panustada, sest neid ettevõtjaid, kelle olukord halveneb, tuleb päris palju juurde.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles