Kinnisvarahinnad on taas kaubeldavad

Kadri Hansalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui kodu müüa ei soovita, kuid kulud on ühele inimesele siiski liiga suured, tasub mõelda näiteks üürilise leidmisele.
Kui kodu müüa ei soovita, kuid kulud on ühele inimesele siiski liiga suured, tasub mõelda näiteks üürilise leidmisele. Foto: SCANPIX

Kinnisvarapakkumiste arv tõuseb kiirelt enamikus Eesti linnades, mis on muutnud varasema müüjatekeskse turu ostjasõbralikuks – järjekorrad on kadunud ja hinnad kaubeldavad.

Pindi Kinnisvara analüütik Siim Simson ütles, et kuni käesoleva aasta alguseni oli turg müüjate huvides kreeni vajunud. Pooleaastane seisak, mida võimendas lisaks kohalikele ja rahvusvahelistele negatiivsetele uudistele ka kuum suvi, on teinud oma töö.

«Aasta alguses oli Tallinnas pakkumises 3800 korterit, nüüdseks on see arv tõusnud 5900 pakkumisele,» ütles Simson. «Pakkumise ja nõudluse suhte muutumine on viinud ka ca 10-protsendilise hinnakorrektsioonini alanemise suunas ning nagu näha, siis tehingute arv on taastumas, järelikult on praegune hinnatase jälle ostjatele aktsepteeritav.» Tema sõnul on sarnane tendents ka paljudes teistes Eesti linnades.

«Enne vara ostmist soovitame tutvuda piirkonna konkureerivate pakkumistega ning kui neid on palju, alustada hinnaläbirääkimisi, kõige rohkem on kauplemisruumi sõltumata linnast magalarajoonide paneelelamute ja uute kallima segmendi korterite puhul,» lisas analüütik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles