Maxima hakkab kaubamärki Eestist haldama

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maxima Eesti juhatuse esimees Vaidotas Pacesa ja majandus- ja taristuminister Urve Palo.
Maxima Eesti juhatuse esimees Vaidotas Pacesa ja majandus- ja taristuminister Urve Palo. Foto: Sander Ilvest

Leedulaste Maxima annab järgmisel aastal rahvusvahelise kaubandusgrupi frantsiisilepingute haldamise üle Tallinnas asutatud ettevõttele Franmax OÜ.

«Meie klientide jaoks sellega midagi ei muutu, sest poodide juhtimine, nimetused ja formaadid jäävad endisteks,» ütles Maxima Eesti avalike suhete juht Erkki Erilaid.

Franmax esindaja kinnitusel peegeldab uus nimi varasemast paremini grupi äriskeemi, mille järgi kaubandusega tegelevad kohapealsed frantsiisiostjad, kaubamärk aga kuulub eraldiseisvale ettevõttele.

Sellise liigutusega tuuakse seni näiteks Leedu meelelahutuskeskuse Akropolis.

Maxima Eesti kuulub Hollandis registreeritud ettevõttele Lincoln land Erste B.V., 2011. aastal Eestis asutatud Franmax aga Leedu eraisikutele ning Küprosel ja Leedus registreeritud  ettevõtetele.

Maxima Grupe on haldusfirma, mis kontrollib kaubandusettevõtteid Leedus, Lätis, Eestis, Poolas ja Bulgaarias. See ettevõte jätkab oma tegevust endise nime all ja ei kavanda muutusi.

Samal ajal Maxima Group UAB, mis võtab oktoobrikuus oma nimeks Franmax UAB, hakkab pakkuma Maxima Grupe ettevõtetele keskset protsesside juhtimisteenust.

Maxima Group muudab ettevõtte selgitusel oma nime selleks, et tuua oma äritegevusse paremat selgust.

Franmax UAB on registreeritud Leedus ja kuulub Eestis registreeritud Franmax OÜ-le.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles