Läti otsustas usaldada ausaid maksumaksjaid

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti maksuameti koduleht.
Läti maksuameti koduleht. Foto: www.vid.gov.lv

Läti maksuamet ei kontrolli kuni tuleva aasta 1. maini 2300 ausameelset ja kohusetruud maksumaksjat.

Lähtuvalt läinud aasta maksulaekumistest on amet koostanud nimekirja juriidilistest isikutest, kes on kandnud riigieelarvesse vähemalt 100 000 eurot ning kelle puhul maksude maksmatajätmise riski pole.

Nagu kirjutab Dienas Bizness, võetakse arvesse teisigi faktoreid nagu palgatase ettevõttes ning kahjumi puudumine pärast maksude tasumist.

«Oleme otsustanud mitte rakendada kontrollmeetmeid maksumaksjate suhtes, kes annavad kaalukama osa maksulaekumistest ning on oma ausameelse ja kohusetundliku suhtumisega maksukohustusse teeninud ära maksuameti usalduse,» ütles Läti maksuameti peadirektor Ināra Pētersone.

Homseks saavad 2300 Läti ettevõtet maksuametilt e-kirja, mis kinnitab nende kontrollivaba staatust 1. maini ning tänusõnu maksuameti poolt eduka koostöö eest. Nimekirja kavatsetakse hakata igal aastal 1. mail uuendama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles