Suurinvestor Joakim Helenius ise Eestis makse ei maksa

Kadri Hansalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Investeerimispankur Joakim Helenius veedab Tallinnas kaks-kolm päeva nädalas, firmal on harukontorid Varssavis, Riias, Peterburis ja Vilniuses, pere elab hoopis Londonis.
Investeerimispankur Joakim Helenius veedab Tallinnas kaks-kolm päeva nädalas, firmal on harukontorid Varssavis, Riias, Peterburis ja Vilniuses, pere elab hoopis Londonis. Foto: Egert Kamenik/Postimees

Suurärimees Joakim Helenius, kes haldab kokku miljardit eurot projektides Ukrainast Mosambiigini ja teeb seda kõike Tallinnast, ütles intervjuus Pealtnägijale muuhulgas, et isiklikult ta Eestis makse ei maksa.

«Minu maksud makstakse seal, kus tegutsen. Viibin Eestis aastas vähem kui kuus kuud, seega siin ma makse ei maksa. Aga minu äriettevõtmised on peamiselt välisriikides,» ütles Helenius.

Tema sõnul on Eesti ühtne maksumäär nende jaoks väga atraktiivne, sest tippspetsialistidele peab suutma ka maksta. «Inimesed mõtlevad pigem mitte oma bruto-, vaid netosissetulekule. Kui meil oleks astmeline tulumaks, siis seda maksu ei maksaks siia tööle toodud spetsialistid, vaid ettevõtjad peaksid oma töötajatele rohkem maksma,» rääkis Helenius.

Ta lisas, et Trigonis töötavad ettevõtte ajud, kes juhivad tööd maailma teistes riikides. «Kui selliste inimeste palkamine siin riigis läheks väga kulukaks, siis puhtalt ärilistel kaalutlustel viidaks need töökohad lõpuks mujale, kus see pole nii kallis,» selgitas Helenius.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles