Atria tapamaja tegi septembris rekordtulemuse

Aivar Õepa
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elusloomade ekspordivõimaluste ahenemine on toonud Atria Valga tapamajale tööd juurde.
Elusloomade ekspordivõimaluste ahenemine on toonud Atria Valga tapamajale tööd juurde. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Septembris tapeti Atria Valga tapamajas esimest korda üle 10 000 looma kuus; ettevõtte sõnul on nõudlus tapateenuse järele turuolukorrast tingituna kasvanud.

Kuu jooksul tapeti Valga tapamajas 9929 siga, millest 2205 oli tapateenus, ning 687 veist — ühtekokku 10 616 looma.

«Rasketel aegadel on osa Eesti seakasvatajaid pööranud elusloomade ekspordi asemel senisest rohkem tähelepanu koduturule,» selgitas Atria Eesti ASi juhatuse esimees Olle Horm. «Ka Atria on Eesti talunikelt rohkem loomi kokku ostnud. Peame väga positiivseks seda, kui eestlaste toidulaual asendub importliha kas või osaliselt kodumaisega.»

Atria sigade eelmine mahurekord oli 2003. aasta septembris, 8876 pead. Tänavuse aasta senine rekordkuu oli juuli, kui tapeti 8662 siga ja 635 veist.

«Numbrid näitavad, et mahud on sellel aastal oluliselt kasvanud ning selle põhjus ei ole mitte üleriiklik tootmismahtude kasv, vaid olulisel määral muutunud keskkond,» ütles Horm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles