7622 ettevõtte krediiririsk muutus kõrgeks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raha.
Raha. Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Värske finantsinfo puudumise tõttu muutusid 7622 firma krediidihinnangud negatiivseks, andes tunnistust kõrgest krediidiriskist.

Muudatus puudutab firmasid, kelle krediidihinnang oli siiani positiivne, kuid nad ei ole tänaseni esitanud 2013. aasta majandusaruannet. Krediidiinfo kogemus näitab, et andmete avalikustamisega venitatakse sageli just nõrkade majandustulemuste varjamiseks või on ettevõte suure tõenäosusega oma tegevust lõpetamas, teatas Krediidinfo.

Negatiivse krediidihinnangu korral on ettevõtte krediidirisk väga kõrge ja Krediidiinfo sellisele ettevõttele krediidiga müüa ei soovita. Samuti võib negatiivne krediidihinnang mõjutada tarnijaid kehtestama karmimaid krediiditingimusi, kitsendada pangast laenusaamisvõimalusi või jätta ettevõtte ilma mõnest uuest kliendist.

Enim muutusid krediidihinnangud hulgi- ja jaekaubandussektoris (1358 ettevõttel), kutse-, teadus- ja tehnikaalases tegevuses (1352 ettevõttel) ja ehitussektoris (832 ettevõttel).

Krediidihinnangu ümberarvutamine ei puuduta uusi ettevõtteid ega neid, kelle majandusaasta lõpust ei ole möödunud veel kuus kuud.

Krediidihinnang arvutatakse ettevõtte majandus-, finants- ja maksekommete info põhjal ning seda kasutavad krediidiotsusteks pangandus-, telekommunikatsiooni, kütuse, kaubandus- ja paljude teiste sektorite krediteerijad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles