Läti raudtee sai Krustpilsi lõigu ehituseks 17 miljonit laenu

Aivar Õepa
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhjamaade investeerimispank annab Läti raudtee-ettevõttele Latvijas Dzelzcels raudtee ehituseks laenu.
Põhjamaade investeerimispank annab Läti raudtee-ettevõttele Latvijas Dzelzcels raudtee ehituseks laenu. Foto: Latvijas Dzelzcels

Põhjamaade investeerimispank NIB andis 17,3 miljonit eurot laenu kümneaastase tähtajaga Läti riiklikule raudtee-ettevõttele VAS Latvijas Dzelzcels, et ehitada teine rööpapaar Skriveri ja Krustpilsi vahele.

52 kilomeetrit pikk Skriveri-Krustpilsi lõik on tähtis osa Läti ida-lääne suunalisest transpordikoridorist, mis ühendab Läti sadamaid ning Venemaa ja Valgevene piiri. Koridori moderniseerimine tõstab Läti raudtee läbilaskevõimet ligi 1,5 miljardi tonn-kilomeetri jagu aastas, võimaldades ettevõttel suurendada oma aastast veomahtu kuni kaheksa protsenti, märkis NIB pressiteates.

Latvijas Dzelzcels on Skriveri-Krustpilsi raudtee läbilaskevõime parendamiseks saanud NIBilt juba kaks laenu, 2010 ja 2012 aastal, kokku 25,6 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles