Pildid ja video: Windows 10 toob tagasi Start nupu

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Microsoft otsustas oma operatsioonisüsteemide reas üle hüpata üheksandast numbrist ja kuulutas välja Windows 10. Tarbijateni peaks see jõudma tuleva aasta sügisel.

Uus operatsioonisüsteem võetakse kasutusele tahvel-, süle- ja lauaarvutitel, nutitelefonidel ja Xbox mängukonsoolidel. Kõikide seadmete jaoks on üks ja ühine rakenduste pood. Paljudele kasutajatele kõlab hea sõnumina legendaarse Start nupu tagasitulek.

Windows 8 võeti inimeste poolt vastu pika hambaga, sest selle kasutuskogemus erines radikaalselt sellest süsteemist, (töölaud, stardimenüü, tegumiriba) millega olid väikeste muudatustega harjutud juba Windows 95 peale. Windows 10 avanevad stardinupu alt nii tuttav menüüriba kui Windows 8 ruudukesed. Taas on tehtud mugavamaks mitme rakendusega ühel ekraanil korraga töötamine. Samuti toob 10 virtuaalsed töölauad, millel erinevate programmidega töötada.

Microsofti esindaja sõnul rõhutakse uue operatsioonisüsteemiga eeskätt turvalisusele ning ärikasutajate huvidele. NetMarketShare’i andmetel jooksutab  Windows 8 ja 8.1 vaid 13,4 protsenti selle platvormi kasutajatest. Windows 7 turuosa on 51,2 protsenti ka Windows XP, mida Microsoft enam ei toeta, 23,9 protsenti.

Homme alustab Windows prooviprogrammiga, mille käigus uudishimulikumad inimesed beetaversiooni torkida saavad. Vaata videot uue operatsioonisüsteemi esitlusest!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles