Raasuke kummutas Sutteri valimise Eesti Energia juhiks

Andres Reimer
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektribörsi piirkonnajuht Hando Sutter.
Elektribörsi piirkonnajuht Hando Sutter. Foto: Peeter Langovits

„Eesti Energia nõukogu ei ole teinud otsust ettevõtte juhatuse esimehe valimise suhtes. Koosolek sellise otsuse langetamiseks peab toimuma hiljemalt 16. oktoobril,“ ütles Eesti Energia nõukogu esimees Erkki Raasuke.

Ekspress kirjutas täna, et Eesti Energia nõukogu otsustas advokaadibüroos Raidla Lejins & Norcous toimunud koosolekul, toimumise aega pole märgitud, valida ettevõtte tegevjuhiks Põhjamaade energiabörsi Nord Pooli Baltimaade ja Venemaa piirkonnajuhi Hando Sutteri.

„Juhi valimine on jõudnud sellisesse järku, kui kandidaate on jäänud vähe. Avalduse kandideerimiseks esitas üle kümne inimese ja kahekohalise numbriga väljendatavale inimeste hulgale tehti osalemiseks sihtpakkumine,“ rääkis Raasuke. „Võin kinnitada, et Hando Sutter ei ole ise kandideerinud ja mul on väga kahju, et see informatsioon on sellisel kujul välja käidud. Börsiettevõttena peame me oma otsuste avaldama pressiteatena.“

Raasuke rõhutas, et enne nõukogu koosolekut ei saa ta kommenteerida, kas Sutteri kohta avaldatud väite puhul on tegemist info lekitamise või oletuste avaldamisega. Lähipäevil ei kavatse Raasuke Eesti Energia  nõukogu koosolekut kokku kutsuda.

Artikli valmimise ajaks ei õnnestunud Sutterilt kommentaari saada. Samuti keeldusid juhatuse esimehe valimise teemal sõna võtmast Postimehe poolt kõnetatud Eesti Energia nõukogu liikmed.

Jordaanias viibinud Eesti Energia juhatuse esimees Sandor Liive teatas Äripäevale, et tal on jäänud töötada veel 60 päeva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles