Tööstus jätkas augustis kasvamist

Aivar Õepa
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektroonikatööstuse toodang Eestis on viimastel kuudel stabiilselt kasvanud. Pildil Enics Eesti elektroonikaseadmeid tootev tehas Elvas.
Elektroonikatööstuse toodang Eestis on viimastel kuudel stabiilselt kasvanud. Pildil Enics Eesti elektroonikaseadmeid tootev tehas Elvas. Foto: Jaanus Lensment / Postimees

Tööstusettevõtted tootsid tänavu augustis kolm protsenti rohkem toodangut kui mullu augustis, teatab Statistikaamet. Toodang suurenes töötlevas tööstuses, kuid vähenes energeetikas ja mäetööstuses.

Jaanuarist alates püsib töötlev tööstus eelmise aasta sama perioodiga võrreldes stabiilses kuni kuue protsendi suuruses kasvus. Augustis toodeti töötlevas tööstuses kuus protsenti rohkem toodangut kui 2013. aasta samal kuul.

Toodang ületas eelmise aasta augusti taseme enamikus tööstusharudes. Enim mõjutas toodangu mahu suurenemist elektroonikaseadmete, puittoodete ning toiduainete tootmise kasv. Toodang vähenes ehitusmaterjali- ja rõivatootmises.

Välisturule müüdi augustis 71 protsenti kogu töötleva tööstuse toodangust. Võrreldes 2013. aasta augustiga suurenes korrigeerimata andmetel toodangu müük ekspordiks kaks protsenti ja müük kodumaisele turule vähenes kolm protsenti.

Sesoonselt korrigeeritud andmetel toodeti 2014. aasta augustis tööstuses kokku kaks protsenti vähem toodangut kui juulis, sealhulgas töötlevas tööstuses sama palju kui juulis.

2013. aasta augustiga võrreldes toodeti elektrit kaheksa protsenti vähem ja soojust kolm protsenti rohkem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles