Tank ootab nomaade

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joel Volkov
Joel Volkov Foto: Priit Simson

Me oleme aegade jooksul olnud väga nomaadisõbralik kontor. Meie juurest on peavarju leidnud üsna erinevate ametite esindajad - arhitektidest produtsentideni, kirjutab Der Tanki juht Joel Volkov.

Kontorinomaad teeb oma erialast kaugtööd mitte kodus või kohvikus, vaid mõne teise ettevõtte kontoris. Keegi kellelegi taolise korralduse puhul raha ei maksa, kasu saavad aga mõlemad. 

Aga aeg on näidanud, et kui tegemist on meie tööst väga erineva valdkonnaga, siis nomaad ise ei suuda kuigi kaua ennast homogeense kollektiivi sees hoida. Pikim aeg, kus nomaad on meie kontoris tegutsenud, on meil olnud aasta.

Meie jaoks on kindlasti põnev omada kontoris valdkondi, mis on meie tööga kaudselt seotud. Tööstusdisainerid, 3D kunstnikud, filmimehed, leiutajad-insenerid, muusikud ja arhitektid - kõik nad on ägedad.

Aga meie puhul on eriliselt oluline alati kaks aspekti - inimene ise peab olema huvitav ja hea suhtleja ning ta peab oma alal olema väga hea ning initsiatiivikas. Ainult nii saab leida ka võimalikke ühisosasid.

Tank koos OKIA, Target One, Peegel ja Partnerite ning Broadlinega on oma valdkonnas ilmselt üks kõige laiema haardega nähtus Eestis. 20 tegutsemisaastat on meid viinud kokku väga erineva ja mitmekülgse ampluaa tegelastega nii Eestis kui välismaal.

Pole eluvaldkonda, mida me ei tunneks või millega ei oleks kokku puutunud. Kui nomaad ei istu lihtsalt nina arvutis kusagil nurgas, vaid tahab natukenegi maailma muuta, siis ilmselt meie kontorist paremat kohta on Eestist üsna raske leida.

Aga samuti peab lisama ka seda, et Tanki sisikonna lähedale saada on võrdväärselt raske. Nomaad peab selleks lihtsalt ise väga-väga hea olema.

Nomaadi kontorisse lubamine toob kõigile kasu mitmel rindel. Esiteks muutub maailm kiiresti ning nõnda on igal organisatsioonil võimalik olla avatud. Lisaks toob uus nägu kontorisse uusi värskemaid tuuli, samal ajal kui kõik jätkub nii nagu alati. Nii saab rutiini murda ilma suurte väljaminekute ja ümberkorraldusteta. Igal organisatsioonil on alati midagi uut õppida ja üks tubli kontorinomaad toob endaga alati ka uusi teadmisi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles