Kaupmeeste Liit: jaekaubanduse arengud on ootuspärased

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig

Eesti Kaupmeeste Liidu tegevdirektori Marika Merilai sõnul on jaemüük püsinud languses kogu selle aasta, kuid väiksemas ulatuses kui 2009. aastal.

«Kui 2008. aasta juunikuu jaemüük ületas 6 miljardit, siis 2009. aastal 5,2 ja sel aastal oli see 4,8 miljardit krooni,» märgib Merilaid.

Tuleviku suhtes on Merilaid optimistlikult meelestatud. «Arvestades majanduse kui terviku ja sh ekspordi arengut ühelt poolt ning üksikisikute sissetulekute seisu ja tööpuuduse taset teiselt poolt kui ka eelmise kahe aasta madalat andmebaasi, võib loota mõningast jaemüügi kasvu võrreldes eelmise aasta tasemega teise poolaasta lõpuks.»

Euro kasutuselevõtu valguses Merilaid hindade tõusu ei näe. «Hindade muutumine Eesti väiksel turul on mõjutatud protsessidest, mis toimuvad maailmaturgudel, tooraine hindade muutus, energiahindade tase jne.»

«Hindade tase sõltub ka sellest, kui hästi kõik kaupade tarneahela lülid suudavad muutunud konkurentsi tingimustes ja sisendhindade tõusus oma tööd tõhusamalt korraldada, et kaupade lõpphind oluliselt ei tõuseks ja kliendid saaksid teha sobivaid valikuid,» lisab Merilaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles