Vitsur: oleks oodanud, et jaekaubandus hakkab natukene tugevnema

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arengufondi majandusekspert Heido Vitsur.
Arengufondi majandusekspert Heido Vitsur. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti arengufondi majanduseksperdi Heido Vitsuri hinnangul oli veidi ootamatu, et täna statistikaameti avaldatud juuni jaekaubanduse langusnumbrid nii suured on.

Vitsur tõdeb, et tööpuudus on jätnud oma jälje. «Paraku tundub, et hõivatuse kasv ei ole nii tugev ja keskmise töötasu statistika näitab, et inimesed ei rutta oma sääste kasutama. Kui vaadata võlgnevust, siis see on kasvanud. Inimesed on ettevaatlikud ja enamikul ei ole võimalust palju tarbida, sest neil on võlad tasumata,» tõdeb Vitsur.

Sarnaselt majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumiga kinnitab Vitsur, et tarbija kindlustunne on kõrge. Samas täpsustab majandusekspert, mis selle taga tegelikult on. «Indikaatorid näitavad, et mitte ainult Eestis, vaid ka Euroopas on tarbijate ja ettevõtjate kindlustunne paranenud. On selge, et kuigi inimesed loodavad ja usuvad, et halvim on möödas, ei tähenda, et nad oma rahakoti avavad. On usk, et halvim on möödas ja nüüd läheb paremaks, aga selleni, et rahakott saaks täis ja hakkaks üle ajama - sinna läheb veel aega,» lisab Vitsur.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles