Majandusministeerium: toidupoed on vähest ostmist kompenseerinud hinnatõusuga

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toidupood.
Toidupood. Foto: Margus Ansu

Kuigi toidukaupade müük on vähenenud, ei ole kaupluste müügitulu langenud, mis tähendab, et vähenenud ostmist on kompenseeritud kõrgemate hindadega, märgib majandusministeerium.

«Suurematest kauplusegruppidest jätkab müügi langus aeglustumist toidukaupade osas, mis langes aastaga 3 protsenti. Samas on peatunud toidukaupluste müügitulu langus, jäädes aastatagusega pea samale tasemele. Seega mahtude vähenemist on suudetud kompenseerida kõrgemate hindadega,» märgib majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi majandusanalüüsi talituse peaspetsialist Karel Lember jaemüügi kommentaaris.

Mõnevõrra kehvemaks osutus juuni tekstiiltoodete, rõivaste, jalatsite ja nahktoodete jaemüügile, kus mahud vähenesid aastaga 3 protsendi võrra. «Samas suutsid ettevõtted oma müügitulu kasvatada aastaga enam kui kümnendiku,» lausus ta.

Samuti püsib tema sõnutsi languses mootorikütuse jaemüük, mis kahanes aastaga 14 protsenti. Seejuures on mootorikütuse müügiga tegelevate ettevõtete müügitulu hoopis kasvanud 3 protsendi võrra, tõdeb ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles