EL toetab sanktsioonide tõttu kannatavaid talunikke 165 miljoni euroga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Liidu lipp.
Euroopa Liidu lipp. Foto: SCANPIX

Euroopa Liit tutvustas teisipäeval uut, 165 miljoni euro suurust abipaketti, mis on mõeldud Venemaa sanktsioonide tõttu kahju kandvate talunike abistamiseks.

Uus pakett täiendab augustis heaks kiidetud 125 miljoni eurost paketti, mis sel kuul peatati, kuna paljud kahjunõuded olid osutunud alusetuks. Eelmisel nädalal peatas Euroopa Komisjon ka juustutootjatele mõeldud toetuse samal põhjusel.

Nüüd on komisjon välja töötanud abi jagamise täpsemad reeglid. Arvestatakse viimase kolme aasta tootmismahtu ja nõudeid, mis esitati esimese abipaketi puhul.

Toetus peab aitama kompenseerida puu- ja aedvilja hindade langust. Uude abipaketti on lisatud apelsinid, mandariinid ja klementiinid, mille toetust taotlevad Hispaania, Itaalia ja Kreeka talunikud.

EL-i turutoetusmeetmed pakuvad lühiajalist kergendust tootjatele, ütles Euroopa Komisjoni põllumajandusvolinik Dacian Ciolos.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles