Eestis on riided ja olmeelektroonika ELi keskmisest kallimad

Kadri Hansalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Reuters / Scanpix

Aastast aastasse võrreldakse liikmesriikide kodumajapidamiste lõpptarbimise hinnataset Euroopa Liidu keskmisega (EL-28 = 100%), kusjuures andmed arvestavad ostujõu pariteete, tegemist ei ole hinnasuhtega eurodes.

Statistikaamet kirjutab kvartalikirjas, et 2013. aastal olid endiselt kalleimad hinnad Taanis (140%) ja odavaimad Bulgaarias (48%). Eesti (80%) paiknes selles pingereas teise kümne lõpus ja meie hinnatase ületas märgatavalt Läti (71%) või Leedu (65%) oma.

Detailidesse minnes oli 2013. aastal Eesti hinnatase toidul 88 protsenti, alkoholil ja tubakal 83 protsenti, riietusel 106 protsenti ja olmeelektroonikal 104 protsenti EL-i keskmisest.

Lähimaadesse kaubareisile minnes tasub olmeelektroonikat osta Lätist (97%) ja toitu Leedust (78%). Mingil juhul ei tasu alkoholi ja tubakatooteid Iirimaalt või Suurbritanniast hankida, need on seal Eesti hinnatasemega võrreldes pea kaks korda kallimad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles