Šveitsi firma meelitab eestlasi tööle boonuste abil

Kadri Hansalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Swiss Property juhatuse esimees Oliver Wolfensberger ütles, et Eesti palkade juures maju tootes saab ettevõte konkurentsieelise.
Swiss Property juhatuse esimees Oliver Wolfensberger ütles, et Eesti palkade juures maju tootes saab ettevõte konkurentsieelise. Foto: Sander Ilvest

Samal ajal kui suurem osa Eesti ettevõtjaid kurdab, et neil on raske töötajaid leida, pole lähiaastail Eestis mitusada inimest palgata soovival Šveitsi ettevõttel Swiss Property töötajate leidmisega probleeme.

Kusjuures Eestisse tulid nad just odavama tööjõu pärast, nii et ulmelisi palku nad ei paku, vaid meelitavad töötajaid paljude Eesti ettevõtete jaoks veel võõraste pehmete väärtuste, koolituste ja boonussüsteemiga.

Swiss Property omanik Oliver Wolfensberger on kogenud Šveitsi kinnisvaraärimees, kes pani aluse Euroopa saksakeelsete riikide suurimale luksuselamuid arendavale ettevõttele Peach Property, mis on noteeritud ka Šveitsi börsil.

Paar aastat tagasi andis ta Peach Property juhtimise üle oma nooremale vennale ning plaanis enam mitte töötada. Siis aga tuli tal idee, kuidas uuendada luksuselamute ehitust, ning suur osa sellel on ka Eestil.

Nimelt hakkab Wolfensberger nüüd luksuselamuid disainima ja tootma Šveitsist kordi väiksema tööjõukuluga Eestis ning neid siit veoautodega Šveitsi viima, et need seal omakorda kokku panna ja ülirikastele müüa.

Praegu disainivad Swiss Property töötajad Rotermanni kvartalis asuvas uhkes kontoris tehast, mida hakatakse ehitama tänavu novembris Rae valda Tallinna-Tartu maantee äärde. Wolfensbergeri sõnul saab see olema väga ilus ja automatiseeritud tehas, mis plaanide kohaselt võiks valmida juba jaanipäevaks.

Tööletahtjaid on palju

Kui praegu töötab Swiss Property palgal Tallinnas 35 arhitekti, inseneri ja juhti, siis aasta lõpuks peaks neid olema juba 40 ning järgmise aasta lõpuks 80. Lisaks töötab Züri­chis asuvas peakontoris viis inimest ning kui jõutakse majade tootmiseni, siis palgatakse kohapeale ka maju kokku panevad ja ehitusjärelevalvet tegevad töötajad.

Wolfensbergeri sõnul neil Eestisse töötajate leidmisega probleeme ei ole. Pigem vastupidi – ta on väga rahul, et ta Euroopa riikide seast 20 kriteeriumi alusel just Eesti välja valis, kuna siin on väga kõrgelt haritud inimesed.

Hiljuti korraldas ettevõte Eestis agressiivse värbamiskampaania, mille lööklauseks oli «Parim tööandja, otsib parimaid töötajaid». «See võib olla väga julge avaldus, aga me tõesti tunneme, et oleme väga atraktiivne tööandja ja see oli väga tõhus kampaania. Saime väga palju CVsid ja ma olen kindel, et leiame riigi parimad töötajad,» rääkis Wolfensberger.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles