Ettevõtted võiksid uksed avada nomaadidele

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kodust töötamine igaühele ei sobi
Kodust töötamine igaühele ei sobi Foto: SCANPIX

Kontorinomaad teeb oma erialast kaugtööd mitte kodus või kohvikus, vaid mõne teise ettevõtte kontoris. Keegi kellelegi taolise korralduse puhul raha ei maksa, kasu saavad aga mõlemad. 

Nomaadi kontorisse lubamine toob kõigile kasu mitmel rindel. Esiteks muutub maailm kiiresti ning nõnda on igal organisatsioonil võimalik olla avatud. Lisaks toob uus nägu kontorisse uusi värskemaid tuuli, samal ajal kui kõik jätkub nii nagu alati. Nii saab rutiini murda ilma suurte väljaminekute ja ümberkorraldusteta. Igal organisatsioonil on alati midagi uut õppida ja üks tubli kontorinomaad toob endaga alati ka uusi teadmisi.

«Kujutlege ette, et ma külastaksin teie kontorit korra kuus. Ma tegeleksin oma tavaliste asjadega ning teil oleks võimalus selle kohta midagi õppida. Näiteks võiksite küsida, kas saaksin teid tutvustada mõnele oma ärikontaktile laias ilmas,» selgitas idee autor Janne Saarikko.

«Võiksime juua tassi kohvi ja rääkida tulevikust,» märkis Saarikko, kes varem liikus kontorist kontorisse koos oma espressomasinaga. «Olen inimene, kes läheb huvitavate asjadega äärmustesse. Kui ma oma ideega algust tegin, siis pidasin isiklikku võitlust halva kohviga Soomes. Täna ma oma espressomasinat kaasas ei kanna, kuna kohvi kvaliteet Soomes on paranemas.»

Nomaad saab endale uues kontoris koha, kus töötada, interneti, võimaluse printida, kasutada koosolekuteruumi ja võimaluse olla osa põnevast meeskonnast. Kontorinomaadil on aga iga kuu uued töökaaslased, mis aitab luua uusi tutvusi ja uusi kasulikke ideid, millest õppust võtta.

Kuigi sel ajal, kui nomaad kontoris töötab, ei ole tal soovitatav sama ettevõttega ärisuhetes olla, juhtub tihti, et hiljem leitakse ikkagi koostöövõimalusi.

Saarikko ise on nomaadina tööd teinud pea 20 ettevõttes. Idee turgatas talle pähe 2009. aastal, kui ta ei tahtnud enam üksi kodus pikki tööpäevi teha, samas ei tundunud ka mõte tühja kontoriruumi rentimisest, kus samuti üksi istuda, kuigi ahvatlev.

«Kodus töötades on väga raske teha vahet tööl ja vabal ajal. Mina tegin oma arvuti lahti hommikul ja panin selle kinni, kui naine käskis magama minna. Paljudele taoline töö tegemise viis ei sobi,» möönis ta.

Nomaad saab oma töötegemise kohta valida, seepärast on parem leida koht, kuhu minek ei võta väga palju aega ja vaeva, vastasel juhul saab laiskus enamasti võitu ja nomaadluse idee ei tööta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles