Nordea pensionifond müüb Eesti aktsiaid

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aktsiate hinnad on viimasel ajal langenud ja ilmselt langevad edasi.
Aktsiate hinnad on viimasel ajal langenud ja ilmselt langevad edasi. Illustratsioon: Pm

Kuna Nordea võttis üle Ergo pensionifondid, võib mõningaid Tallinna börsi aktsiaid tabada täiendav müügisurve, sest Nordea pensionifondid müüvad kohalikke aktsiaid.

Samal ajal kui maailma aktsiaturgudel on viimastel aastatel läinud üsna hästi, on Tallinna börs juba poolteist aastat stagneerunud ning viimasel aastal on toimunud kerge langus.

Alates aasta algusest on börsiindeks OMXT langenud seitse protsenti. Selliseid börse, mis on sel aastal miinuses, on üsna vähe – lähipiirkonnas Läti, Venemaa ja Austria börs.

Praegu pole küll mitte kusagilt paistmas mootorit, mis meie börsi käima tõmbaks – tulemas ei ole ei uusi börsiettevõtteid ega ka uusi kodumaiseid või välisinvestoreid. Pigem on karta, et vähemalt kolme börsiettevõtte aktsiad võivad saada täiendava müügisurve, eriti Tallinna Vesi. Müügisurve põhjuseks on Nordea pensionifondid, kes on juba hakanud müüma ülevõetud Ergo pensionifondide portfellis olevaid Eesti börsiettevõtete aktsiaid.

Teatavasti müüs Ergo oma pensionifondide äri Nordea pangale. Äritegevuse ülevõtmine viidi lõpule 1. septembriks ning kahe fondivalitseja sarnase strateegiaga fondid ühendatakse kolmapäeval, 1. oktoobril.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles