Ametiühingud: Ukraina sõjaga seotud majanduskahjusid tuleb kanda solidaarselt

Kadri Hansalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ametiühingute keskliidu juht Peep Peterson.
Ametiühingute keskliidu juht Peep Peterson. Foto: Mihkel Maripuu

Ametiühingute keskliit teatas pressiteate vahendusel, et ametiühingud on seisukohal, et Ukraina sõjaga seotud majanduskahjusid tuleb Eesti ühiskonnal kanda solidaarselt.

Sellega seoses soovitavad ametiühingud valitsusel olukorda paremini kaardistada ja kutsuda lähiajal kokku sektoriteülene nõupidamine, kuidas ühiselt olukorraga toime tulla.

«Venemaa on Euroopale suuruselt kolmas äripartner ja sellepärast pole ka üllatav, et vastastikused sanktsioonid jätavad jälje ettevõtete tulemustesse. Selle läbi kannatavad aga ka töötajad,» sõnas ametiühingute keskliidu esimees Peep Peterson.

Petersoni sõnul on täna põllumeeste ja toidutööstuste kõrval suurtes raskustes ka raudteelased. «Aastast 2007 on koondatud üle 2000 raudteelase ja viimase aja kaubamahtude langused ennustavad uusi koondamisi. Olukord on murettekitav. Raudteelastel on väga spetsiifilised oskused ja nende rakendamine muudes valdkondades on keeruline.»

Ametiühingute leiavad, et sarnast krisiiplaani, nagu on põllumajanduses ja toiduainetööstuses, oleks vaja ka raudteelastele. Ametiühingute andmetel annavad sanktsioonid tunda maanteetranspordis, toitlustuses, turisminduses aga ka teistes sektorites.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles