Ligi: ettevõtjaid kuulatakse palju enam kui nende osakaal valijaskonnas

Kadri Hansalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahandusminister Jürgen Ligi
Rahandusminister Jürgen Ligi Foto: Martin Ilustrumm

Rahandusminister Jürgen Ligi ütles vastates ettevõtjate viimaste päevade süüdistustele, et riik ei kuula ega usalda neid, öeldes et ettevõtjate kuulamist ei ole kindlasti ülearu, aga ta ei ole nõus üldistusega, et neid ei kuulata.

«Avalik huvi ei ole isegi mitte vastandlike erahuvide tasakaal, vaid sisaldab ka ettevõtlusest kaugele jäävate paratamatustega arvestamist. Mõnigi otsus tuleb poliitikas teha kasvõi suurema kahju ärahoidmiseks, kasvõi kuulmisvõimetutega konkureerimiseks,» selgitas Ligi. «Ettevõtjaid kuulatakse aga palju enam, kui on nende osakaal valijaskonnas.» Kui sellele viimasele Jürgen Ligi arvamusavaldusele Lumanilt kommentaari küsisin, muutus mees tõsiseks.

Lig­i rääkis aga, et poliitikud on Eestis üldiselt kättesaadavamad kui mujal ning otsuste kooskõlastamise rutiin töötab ka ilma füüsilise kohtumiseta, kuid siiski on kõrgemal tasemel kohtumised võetud kalendrisse ja nad mõistavad nurina tagamaid.

Täpsustavale päringule, kas kohtumised on plaanis seoses üleüldise nurinaga või kaubandus-tööstuskoja eelnõuga, vastas Ligi: «Mitte kummagagi. Virisejatega ei kohtuta ka.»

«Äriplaani» konverentsi ettekannete kohta ütles Ligi: «Mõni sõnavõtt läks oma vaimult siiski piinlikuks ja proletaarseks. Neid poleks ma parem tõesti kuulda tahtnud.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles