Tondirabal valmis 4 miljonit maksnud infrapunakaamerate tehas

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FLIR Systemsi infrapunakaamera.
FLIR Systemsi infrapunakaamera. Foto: Archiproducts.com

Infrapunakaameraid tootev FLIR Systems Estonia Tallinna Tondiraba tööstusparki 4 miljoni euro eest rajatud modernne tootmishoone sai valmis.

«Tehas on praktiliselt valmis,» ütles ettevõtte juhatuse liige Tiit Tallo BNS-ile. «Eks tööd veel natukene jätkub, aga üle koera on saadud.»

«Kaks liini juba käivad ja väiksemaid tuleb veel kaks-kolm juurde. Me oleme siia elektroonika poole võtnud juurde üks kuus-seitse inimest tööle,» rääkis Tallo ja lisas, et ametlik avamine on plaanitud 5. novembriks.

Valminud tehase pindala on 4300 ruutmeetrit. Lisaks infrapunakaameratele kavatseb FLIR Systems uues tehases tegelema hakata ka elektroonika masinladumist ehk trükkplaatide koostamist.

Möödunud aastal jäi FLIR Systemsi käive ülemöödunud aasta tasemele ja Tallo sõnul ka selleks aastaks olulist kasvu ette pole näha, kuid 2015. aastal peaksid käivituma uued projektid. FLIR Systemsis töötab 52 omatöötajat ja lisaks veel mõned renditöötajad.

FLIR Systems Estonia OÜ on Rootsi kapitalil põhineva FLIR Systems kontserni tütarettevõte, mis tegeleb termograafiaseadmete ehk infrapunakaamerate ja nende koostude valmistamisega. Ettevõte teenis 2012. aastal 33,3 miljoni euro suuruse käibe juures 3,2 miljonit eurot kasumit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles