Prantsuse rahandusminister: maailmamajandus näitab tuleval aastal tõsist kasvu

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsusmaa rahandusminister Christine Lagarde
Prantsusmaa rahandusminister Christine Lagarde Foto: AFP / Scanpix

Prantsuse rahandusminister Christine Lagarde prognoosib järgmiseks aastaks maailmamajanduse märkimisväärset kasvu, mida peaksid vedama arenevad riigid eesotsas Hiina ja Indiaga.

«Me näeme tõsist kasvu, sest maailmakaubandus kosub. Juhtohjad haaravad sealjuures arenevad turud, eelkõige Hiina ja India,» vahendab Bloomberg rahandusministri teleintervjuud.

USA majanduse väljavaated on dollarit euro suhtes nõrgendanud, kuid Lagarde ei pidanud USA uut majanduslangust tõenäoliseks.«Aktiivse kasvu piirkonnad maailmas muutuvad, kuid selles ei ole midagi murettekitavat,» kinnitas Lagarde.

Tema sõnutsi on tõenäosus, et mõni eurotsooni riik oma võlakoorma teenindamisega hakkama ei saa, väga väike. Ministri sõnul annab selleks väiteks kindlust mais saavutatud päästepaketi kokkulepe, mille kohaselt riigid probleemide tekkimisel üksteisele abikäe ulatavad. «Oleme tõestanud toetust ühisrahale, me jääme ühtseks ja solidaarseks ega lase ühelgi eurotsooni liikmel uppuda,» lisas ta.

Rahandusminister kinnitas, et Prantsusmaa suudab oma eelarvepuudujääki tuleval aastal vähendada 6 protsendini sisemajanduse kogutoodangust.

Eurotsooni reeglite järgi ei tohi puudujääk ületada 3 protsenti SKTst.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles