Tõnis Arro: Kas raamatupidajad kaovad ära?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnis Arro
Tõnis Arro Foto: Mihkel Maripuu

Tõnis Arro, partner otsingufirmast Executive Lab Search, juhtis Pärnu Raamatupidamiskonverentsi avaettekandes põhitähelepanu sellele, et raamatupidaja roll sellisel kujul, nagu täna seda teame, on tõenäoliselt kadumas.

Mobiilistumine ehk nutiseadmete levik ja pilve- ja tarkvarateenuste areng võimaldavad andmeid töödelda senisest kiiremini ja efektiivsemalt, vahendab Pärnu konverentside ajaveeb.

Täna on meil maailmas rohkem nutiseadmeid, kui inimesi. Üha enam inimesi töötab kaugtöö korras kodus või nn koostöökohas. Raamatupidamis- ja audiitorbürood pakuvad raamatupidamisteenust juba efektiivsemalt ja odavamalt.

Raamatupidaja ei peaks konkureerima tehnoloogiaga, vaid olema avatud uuendustele ja muutma oma rolli. Miks mitte hakata ettevõtjaks ja pakkuda raamatupidamisteenuseid paljudele ettevõtetele! Tähtsaks muutub mobiilsus, sotsiaalne suhtlus, koostöövalmidus, toimetamine «pilve sees». 

Mõned soovitused raamatupidajatele, kuidas püsida konkurentsis:

1. Saa sõbraks tehnoloogiaga, tee endale asjad selgeks ning ole julge andma juhtkonnale soovitusi;

2. Mõtle uute teenuste peale, juhtkond ei soovi kuulda, et oled vaid raamatupidaja ning see ja teine ei ole minu rida! Raamatupidaja võib olla nii finantsspetsialisti kui ka administraatori või ka veel mingis muus rollis;

3. Omanda uusi oskusi, arene, saa oma valdkonnast väga hästi aru;

4. Ole koostööaldis, arenda suhteid koostööpartneritega, klientidega;

5. Mõtle hästi läbi, kuidas ennast tööjõuturul või ettevõtluses positsioneerid, eristu ja paista silma;

6. Ära ole «Kodak»! – ettevõte, kes pärast 130 aastast superajalugu läks pankrotti, kuna ei olnud nõus tehnoloogia arenguga ja muutustega kaasa minema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles