Eesti on suurimate Šoti viski importijate tabelis 19. kohal

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Šoti viski.
Šoti viski. Foto: SCANPIX

Esimesel poolaastal importis Eesti 4,4 miljonit liitrit Šoti viskit, aastaga oli kasv 54 protsenti; suurimate importijate tabelis on Eesti 19. kohal, selgub Šoti viskiassotsiatsiooni andmetest.

Edetabeli esimesel kohal on Prantsusmaa, kuhu eksporditi 85,6 miljonit 0,7-liitrist pudelit Šoti viskit. Eestisse eksporditi viskit 6,3 miljonit pudelit. Edetabeli 18. kohal on 6,5 miljoni pudeliga Itaalia ning 20. kohal 6,2 miljoni pudeliga Türgi.

«Võime hinnata, et šotlaste statistika sisse toodud viski koguse osas on realistlik,» ütles maksu- ja tolliameti pressiesindaja Uku Tampere BNSile. Ta selgitas, et kokku jõudis Eestisse esimese kuue kuuga kokku 5,7 miljonit liitrit viskit, mis 0,7-liitristesse pudelitesse ümber arvutatuna on ligikaudu 8 miljonit pudelit.

«Eestist läheb Šoti viskit edasi nii teistesse ELi riikidesse, ekspordiks Venemaale kui ka näiteks laevadele,» ütles Tampere ja märkis, et täpseid andmeid selle kohta, millised kogused on riigist re-eksporditud ja millised kogused jäid Eestisse, on keeruline hinnata, kuna selleks on vaja teada rohkem asjaolusid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles