Alexela: poliitiline tolm segab LNG-projekti

Andres Reimer
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
LNG tanker Quintero terminalis Tšiilis.
LNG tanker Quintero terminalis Tšiilis. Foto: Eliseo Fernandez / REUTERS

Paldiskisse LNG-terminali rajada sooviv Alexela Energia loodab, et Eesti valitsus kõrvaldab ettevõtte teelt Soome poolt veeretatud poliitilised takistused.

«Oleme valmis hakkama 2015. aastal Paldiskisse terminali ehitama, kuid poliitiline tolm segab lõpliku investeerimisotsuse langetamist,» ütles Alexela analüütik Maria Hääl eile Muuga sadamas toimunud konverentsil.

«Protsessi venitavad soomlased ja näib, et neile on kasulik lõpmatult venitada,» lisas Hääl. «Ootame, et majandusministeerium ja valitsus aitaksid meid sellest ummikseisust välja ja avaldaksid soomlastele survet.»

Majandusministeerium tunnistab terminaliprojekti ummikseisu, kuid samas ei oska välja pakkuda tõhusat lahendust. «Üritame olukorda enda kasuks kallutada ja selgitada, et Eesti on terminali ehitamiseks õige koht,» rääkis majandusministeeriumi energeetika asekantsler Ando Leppiman. «Meile on ilmselge, et Alexela võiks kohe ehitama hakata ja Soomel pole ei projekti ega ka planeeringut.»

Alexela ja Soome gaasifirma Gasum ei suuda juba kuid kokku leppida, kuhu peaks kerkima 300–500 miljonit eurot maksev veeldatud maagaasi ehk LNG terminal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles