200 Saabi töölist koondatud, tehas ikka seisab

Aivar Õepa
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi tööstusminister Annie Loof Saabi tehases 2013 aasta detsembris, kui Nevsi omandusse läinud Saab sai valmis üle pika aja uue mudeliga, Saab 9-3 Aeroga.
Rootsi tööstusminister Annie Loof Saabi tehases 2013 aasta detsembris, kui Nevsi omandusse läinud Saab sai valmis üle pika aja uue mudeliga, Saab 9-3 Aeroga. Foto: TT / Reuters

Eile teatas 2012. aastal Rootsi autotootja Saabi ostnud Hiina ettevõte Nevs, et koondab septembris 200 Saabi tehase töölist.

Saabide tootmine Trollhättani tehases seiskus mais finantsprobleemide tõttu — Saabil ei olnud allhankijatele maksmiseks raha ja Nevs ei saanud krediiti. Siiski pidas Nevs töölisi siiani palgal, et olla valmis juhuks kui tuleb tootmine kiiresti taaskäivitada.

Vahepeal on Nevs üritanud leida Saabile uut enamusosanikku, Rootsi ajakirjanduse teatel on räägitud nii Hiina autotootja Dongfengi kui ka India Mahindraga.

«Kestvad läbirääkimised koostöö ja omandisuhete teemadel, mis pole veel siduva lepinguni viinud, näitavad, et tootmise käivitamiseni läheb veel aega,» teatas Nevs pressiteates.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles