Microsoft Eesti: turvaaugu probleem on lahendatav

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Microsoft on asunud looma turvaaugu kaitsekilpi.
Microsoft on asunud looma turvaaugu kaitsekilpi. Foto: SCANPIX

15. juulil saadi teada uuest turvaaugust Windowsi keskkonnast, mis on tänaseks saanud e-kriminaalidele peamiseks vahendiks inimeste arvutite ründamiseks.

Microsoft Eesti tootejuhi Pert Lombi sõnul on turvaaugu probleem mitmetel tarkvara versioonidel. «Turvaaugust on mõjutatud Windowsi versioonid XP, Server 2003, Vista, Server 2008 ning Windows 7.»

«Microsoft tegeleb turva paiga valmistamisega, mille saab peatselt alla laadida läbi Windowsi uuenduste. Viirusega nakatunud arvutit on võimalik kolmandal osapoolel kasutada ja seda oma huvides tööle panna. Kõik peaksid jälgima, et viimased uuendused oleks alla laetud ja antiviirustarkvara installeeritud ning uuendatud,» märgib Lomp.


Seniks tuleks installeerida Microsofti poolt valmistatud ajutine lahendus, mille leiab siit. (klõpsake aadressil ja vajutage "Install").

Installeerimise järel muutub Windowsi kasutajaliides ja ikooni pildid kaovad. Algse režiimi taastamiseks ja ikoonide tagasi saamiseks tuleb minna siia ja taas klõpsata "Install" nupul, misjärel võib arvuti restarti vajada. Seda linki tuleb kasutada siis, kui püsiv lahendus on olemas, mida kasutaja saab koos Windows uuendusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles