Hilinenud ja vigadega deklaratsioonide arv järjest väheneb

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maksu-ja tolliameti hoone.
Maksu-ja tolliameti hoone. Foto: Toomas Huik

Võrreldes eelmise aasta II kvartaliga on 66,3 protsenti vähenenud nende isikute arv, kes esitavad vigadega tulu- ja sotsiaalmaksu deklaratsioone, vigaseid käibemaksu deklaratsioone on mõnevõrra vähem.


Hilinemisega deklaratsioone esitanute arv on vähenenud tulu- ja sotsiaalmaksu puhul 26,7 ja käibemaksu puhul 40 protsenti. Edasiminekut võib täheldada käibemaksu osas, kus vastav näitaja on aastataguse ajaga võrreldes langenud 47,3 protsenti.

Hea töötulemuse aluseks on MTA pidev kontroll, aga ka kasutusele võetud hilinejate e-kirjaga teavitamine, millega tuletatakse neile meelde lähenev deklaratsioonide esitamise tähtaeg. Samuti saavad meeldetuletuse uued, äsja registreeritud käibemaksukohuslased.

Tänu jätkuvalt mugavale ja kiirelt kättesaadavale teenusele läbi e-maksuameti/e-tolli külastab MTA teeninduskeskusi järjest vähem inimesi. Selle aasta II kvartalis oli kliendikülastusi kokku ligi 65 000, aasta tagasi samal ajal pisut üle 78 000. Seega on külastused vähenenud üle 17 protsendi. Kõige enam on kahanenud kliendikülastuste arv Lääne maksu- ja tollikeskuse tööpiirkonnas - koguni üle 20 protsendi.

Juba üle 97 protsendi kõigist tulu- ja sotsiaalmaksu deklaratsioonidest esitatakse elektrooniliselt (aasta tagasi oli see näitaja 94 protsendi ligi) ning 98 protsenti kõigist käibemaksu deklaratsioonidest (aasta tagasi üle 95 protsendi ).
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles