Keskkonnaministeerium: 330-eurosed toolid oli soodsaim pakkumine

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kontorimööbel.
Kontorimööbel. Foto: AS Standard

Keskkonnaministeeriumi ostetud toolid olid hinnalt ja kvaliteedilt soodsaim pakkumine, teatas ministeerium vastuskommentaaris täna Äripäevas ilmunud artiklile, kus kirjutati, et keskkonnaministeeriumi ostis riigihankega kaks korda kallimad kontoritoolid kui rahandusministeerium.

«Toolide ostmiseks toimus riigihange ja laekunud pakkumistest valiti nii hinnalt kui ka kvaliteedilt soodsaim,» teatas Berit-Helena Lamp, keskkonnaministeeriumi pressiesindaja. «Kokku tehti hankele üheksa pakkumist. Kuuest kvalifitseerunud pakkumisest oli AS Standardi pakkumine kõige soodsam.  Ministeerium ostab kokku sada tooli, ühe tooli hind on 331,48 eurot.»

«Tellitud toolid pidid olema ergonoomilised ja vastama ISO 9001 ja ISO 14001 standarditele, millest esimene annab kindluse, et toolid on kvaliteetsed ja peavad kauem vastu, ning teine standard lubab eeldada, et toolid on toodetud keskkonna suhtes vastutustundlikult,» lisas Lamp. «Meile on tähtis lähtuda hangete korraldamisel nõuetest, mis toetavad Euroopa Keskkonnajuhtimis- ja keskkonnaauditeerimissüsteemi (EMAS) ja roheliste riigihangete põhimõtteid.»

«Pikemas perspektiivis on tänu toolide paremale vastupidavusele ka kulud tegelikult väiksemad (toolide garantii on seitse aastat, mis on tooli kohta väga pikk aeg). Lisaks on tooli hinna sees ka see, et müüja kohustus uusi toole tuues vanad kaasa viia ning vastavalt seisukorrale need kas taaskasutatakse või käideldakse vastavalt. Ka see on ministeeriumi jaoks tähtis, mis vanadest toolidest edasi saab,» teatas ministeeriumi esindaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles