5 nõuannet heale juhile

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puhkusel peab puhkama
Puhkusel peab puhkama Foto: SCANPIX

Heaks juhiks olemine ei võta väga palju, selleks on vaja aega, kannatlikust ja mõistmist, vahendab ceo.com.

Head juhid motiveerivad oma töötajaid ja tekitavad tunde, et igaüks on oluline osa ettevõttest. All on ära toodud viis nõuannet heale juhile.

1. Puhka veidi. Igaühel on vaja ennast laadida ja jõudu koguda. Ka juhil on õigus lõõgastuda ning puhkusel olles peaks just nimelt puhkama, mitte e-kirjadele vastama. Kui meeskond on õigesti valitud, ei ole midagi karta.

2. Jaga pirukat. Kas sinu ettevõttes on kasumi jagamise plaan? Kui töötajad teavad, et ettevõtte kasum tähendab suuremat tulu ka neile enestele, hakkavad ka nemad mõtlema kulude struktuurile, õigete inimeste palkamisele ja kärpimisele.

3. Teadmised on võim. Suhtlus ettevõtte sees ei pea olema keeruline. Piisab sellest, kui inimestega rääkida ja anda neile teada, mis on teoksil, kas müügitulu kasvab või kahaneb, kuidas läheb tootearendusel. Inimesed hindavad, kui neid kaasatakse. Tänu sellele võib ettevõtte leida lahendusi, mis muidu oleksid jäänud märkamata.

4. Juht peab näitama oma huvi. Ka maailma kõige parem meeskond tahab teada, et juht hoolib nende tööst ja tegemistest. Kui juht ei kohtu oma meeskonnaga piisavalt tihti ja ei näita üles piisavat huvi, jääb ka töötajatele mulje, et nad ei ole kuigi olulised.

5. Hinda töötajate inimlikku poolt. Kõik inimesed tahavad, et nendest hoolitakse. Mitte keegi ei soovi olla pelgalt mutrike masinas. Töötajad on lisaks veel toredad pereinimesed, tublid kodukokad ja kirglikud suupillimängijad ning ka seda tuleb hinnata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles