Transpordifirma sai EASilt põlevkiviõli tehnoloogia arenduseks ligi pool miljonit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiviõli Keemiatööstus.
Kiviõli Keemiatööstus. Foto: Liis Treimann

Transpordifirma T.R Tamme Auto sai Ettevõtluse Aarendamise Sihtasutuselt (EAS) raske põlevkiviõli puhastamise ja tööstusjäätmete utiliseerimise tehnoloogia arendamiseks 461 454 eurot toetust, tehnoloogia plaanib ettevõte kasutusse võtta 2015. aastal.

«Töö täpsemalt on raske põlevkiviõli, läbitöötanud õlide puhastamine ja puhastusel tekkinud jäätmete utiliseerimine,» ütles T.R. Tamme Auto direktor Tarmo Terav BNSile.

Ettevõtte direktor rääkis, et praegu viib ettevõte läbi teaduslikke ja katsetuslikke arendustöid, ent 2015. aastal soovib ettevõte alustada tehnoloogia rakendamist tööstuslikult. «2015 on meil teadusliku töö lõpetamine ja siis hakkame juba tootmisega tegelema,» rääkis ta.

Arendustegevust toetab 461 454 euroga Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus.

T.R. Tamme Auto käive oli mullu 2,5 miljonit eurot, ettevõtte põhitegevus on veoteenuste osutamine.

Mullu viis ettevõte läbi laboratoorsed katsetused põlevkivi gaasistamiseks keeriskambriga gaasigeneraatoris ja kõrge tuhasisaldusega kütuste ümbertöötlemisel, selgub aastaaruandest.

Tööde planeeritav maksumus on 2,2 miljonit eurot ja projekti elluviimise periood 18 kuud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles