Ettevõtjad: moodustame ametiühingu ja korraldame riigi vastu streigi

Kadri Hansalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Windoori omanik ja juhatuse liige Mailis Lintlom.
Windoori omanik ja juhatuse liige Mailis Lintlom. Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Klaasfassaadi tootmisega tegeva ettevõtte Windoor omanik Mailis Lintlom avaldas oma ettekandes konverentsil Äriplaan 2015 nördimust, et Eesti riik oma ettevõtjaid ei usalda.

Ettekande lõppedes pani Alexela suuromanik Heiti Hääl Lintlomile ette, et ehk moodustaks ettevõtjate ametiühingu ja korraldaks riigi vastu streigi. Lintlom vastas naerdes: «Teeme ära!» ning saalist kostis võimas aplaus.

Lintlom oli oma ettekandes väga nördinud konverentsi avanud kaitseminister Sven Mikseri öelduga, et ettevõtjad tuleks mugavustsoonist välja tuua. «Kas teie olete mugavustsoonis?» küsis Lintlom auditooriumilt. «Mina küll ei ole.»

Tema sõnul ei olegi võimalik Eesti ettevõtetel olla mugavustsoonis, kuna siseturg on väike ja tuleb trügida välisturgudele, kus keegi meid ei oota.

Seega näitab Lintlomi sõnul tipp-poliitiku üleskutse tuua ettevõtjad mugavustsoonist välja seda, et poliitikud ei tea, mis ettevõtluses tegelikult toimub.

Lintlom rääkis ka sellest, kuidas riik muudkui palub ettevõtetel rohkem panustada, kuna riik on õhuke, aga tema sõnul on Eesti ettevõtted veel õhemad.

Lintlom loodab, et riik lõpetab oma kehva halduse peitmise ettevõtjate süüdistamise taha. «See, mida riik praegu teeb, on väga lühinägelik. See kõik kahjustab ka riigi mainet väljaspool Eestit,» ütles Lintlom.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles