Simson: tegemist on valimisteaasta eelarvega

Kadri Hansalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadri Simson
Kadri Simson Foto: PEETER LANGOVITS/PM/SCANPIX

Keskerakonna aseesimees Kadri Simson ütles täna meediale esitletud riigieelarvet kommenteerides, et praeguste väheste materjalide põhjal võib nentida, et tegemist on tõelise valimisteaasta eelarvega, kuhu on püütud panna kõik head uudised.

Simson tõi välja, et head asjad on näiteks pärast seitsmeaastast paigalseisu toimuv tulumaksuvaba miinimumi tõus, mis jätab ühepalju raha kätte  nii väikse- kui ka suurepalgalistele. «Samas jälle ei saa nõus olla sellega, et järgmisel aastal viiakse riigieelarvest üle 70 miljoni euro tulu välja tulumaksu üheprotsendilise alandamisega. Selle puhul võidab 3000 eurot teeniv inimene 16 korda rohkem kui miinimumpalka teeniv inimene,» kirjeldas Simson.

Tema hinnangul oleks see raha eelarves võinud vaja minna hoopis kohalike teede rahastuse säilitamiseks, põllumeeste toetamiseks või koolitoidu toetuse tõstmiseks 78 eurosendilt ühele eurole.

Palgafondi kolmeprotsendiline kasv on Simsoni sõnul sarnane eelmistele aastatele, aga see võib tähendada uudiseid koondamistest. «See kolm protsenti tähendab seda, et valdkonnajuhid hakkavad otsima nn sisemisi ressursse. Me oleme juba kuulnud politsei koondamistest ja ministrid ütlesid, et nad korrastavad koolivõrku – see tähendab õpetajatele sageli ka tööst ilma jäämist,» rääkis Simson.

Kaitsekulude hoidmine kahe protsendi tasemel on Simsoni sõnul ka Keskerakonna programmis ning seda nad kahtluse alla ei pane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles