Tomberg: paljud ettevõtted ei tea, mis on nende roll ühiskonnas

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Luik
Urmas Luik Foto: Hannno Tomberg

Paljud ettevõtted ei tea, mis on nende roll ühiskonnas, tõdes EASi värske juht Hanno Tomberg vastutustundliku ettevõtluse konverentsil.

Tomberg märkis oma avakõnes, et Eestis tegutsevad ettevõtted peaksid sotsiaalse vastutustunde ohjad enda kätte haarama ning ei tohiks seda ainult poliitikute pärusmaaks jätta. Vastutustundlikud ettevõtted aitavad kaasa tuua positiivseid muutusi ühiskonnas isegi juhul, kui see ei too neile kohest rahalist kasu.

«Üks suurimaid panku Eestis, Swedbank, ei jäta Haapsalus kontorit lahti, linnas kus on umbes 10 000 inimest. Kus on siin sotsiaalne vastutustundlikus? See on üks näide, kuidas suured ettevõtted ei tea, mis on vastutustundlik ja mis mitte,» tõi Tomberg näite. Sama moodi peaksid ka kommertsjaamad loobuma kiirlaenude reklaamist, kuigi lühikeses plaanis jääb nii tulu saamata.

«Sellest ei piisa, kui ettevõtted vahest toetusi jagavad, mis loeb on see, mida ettevõtted teevad oma igapäevatöös.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles