Kolm põhjust, miks juht peaks oma sisemise veidriku valla päästma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti miljardär Richard Branson töötas pärast kihlveo kaotust AirAsia lennul stjuardessina.
Briti miljardär Richard Branson töötas pärast kihlveo kaotust AirAsia lennul stjuardessina. Foto: SCANPIX

Juhid pahatihti kardavad oma sisemisel veidrikul särada lasta. Nii võib aga ettevõte suurepärased võimalused maha magada. 

Juhid võivad palju võita, kui nad töötajate nähes oma veidrusi ei varja, vahendab Business Insider.

1. Ainult nii julgevad töötajad olla nemad ise

Uut meeskonda luues on inimesed teinekord pelglikud. Miski ei sulata aga jääd paremini, kui ülemus, kes räägib enda kohta paar piinlikku lugu.

Mõned juhid arvavad, et peavad kogu aega olema ranged ja tõsised, et oma rolli sobituda. See on aga üks hullemaid põhimõtteid, mis ettevõtte juhil olla võib, sest mitte keegi ei taha töötada ebasiira ülemuse heaks. Kui juht lubab endale aega-ajalt väikeseid veidrusi, lubavad seda ka teised ning töö tegemine muutub hoopis lõbusamaks.

2. Ettevõte muutub innovatiivsemaks

Juhil on väga keeruline julgustada kõiki meeskonna liikmeid koosolekul oma arvamust avaldama. Kui juht julgeb koosolekul oma ebaharilikke mõtteid välja käia, julgevad seda teha ka teised.

3. Nii leiab ettevõte paremaid inimesi

Kui inimesed julgevad töö juures oma vaimu valla lasta, on seda märgata ka tööintervjuudel. Loomulikult ei otsi kõik inimesed töökohta, kus on lõbus ja töötajate isiklikke veidrusi hoitakse au sees. Taolised inimesed on aga parem oma ettevõttest eemal hoida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles