EAS peatas stardi- ja kasvutoetuse taotluste vastuvõtu

Aivar Õepa
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EASilt toetust saanud ettevõtted olid majandusnäitajatelt paremd kui need, mis toetust ei saanud - välja arvatud ekspordi kasvu osas.
EASilt toetust saanud ettevõtted olid majandusnäitajatelt paremd kui need, mis toetust ei saanud - välja arvatud ekspordi kasvu osas. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS) peatas 24. septembrist ajutiselt stardi- ja kasvutoetuse taotluste vastuvõtu seoses eelarve täitumisega. Esitatud taotluste seast tehakse otsuseid lähtuvalt taotluste esitamise järjekorrale ja toetusmeetme eelarve jäägile, teatas EAS.

Alates 2011. aastast on Eesti ettevõtted saanud EASilt starditoetusi enam kui 1200 projekti elluviimiseks ja toetuste kogumaht ületab 6,8 miljonit eurot. Kasvutoetust on saanud rohkem kui 200 projekti toetuste kogumahuga rohkem kui 6,2 miljonit eurot.

Starditoetuse eesmärk on toetada uute alustavate ja väikeettevõtjate käivitamist. Kasvutoetuse puhul on täiendavalt peetud oluliseks ettevõtete kasvu läbi rahvusvahelise konkurentsivõime tõusu.

EAS plaanib jätkata 2015. aasta alguses uuendatud kujul perspektiivikate alustavate ettevõtete toetamist. EASi stardi- ja kasvutoetuse programme rahastati Eesti riigi eelarvest.

Ettevõtluse alustamise finantseerimiseks on jätkuvalt võimalik kaasata SA Kredex stardilaenu, mis sobib alustavatele ja kuni kolm aastat tegutsenud ettevõtetele investeeringute ning käibevahendite rahastamiseks. Ettevõtlusega alustamiseks saab toetust taotleda ka Töötukassast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles