​EG Võrguteenus: Eestis on gaasi varustuskindlus tagatud

Aivar Õepa
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gaasitorustik
Gaasitorustik Foto: SCANPIX

Maagaasi ülekandeteenust osutava AS EG Võrguteenus teatel suudab ettevõte tagada Eestis gaasi varustuskindluse ka kõige kriitilisematel hetkedel.

EG Võrguteenuse juhatuse esimehe Sergei Jefimovi sõnul pole Eestis selliseid gaasitarne probleeme, nagu mōnes ELi riigis eelmisel nädalal. «Vastupidi – meie suutsime suurendada gaasitarnimist kohe, kui selleks tekkis vajadus seoses Estlink kaablite rivist väljalangemisega,» ütles ta.

«Eesti elektritarbijaid päästis võimalikust elektrikatkestusest gaasi olemasolu ja toimiv gaasivarustus,» sõnas Jefimov. «Tagasime ja kindlustasime gaasivarustuse olukorras, kui 10. septembril langesid korraga rivist välja mõlemad Eesti ja Soome vahelised elektriühendused Estlink1 ja Estlink 2. Sellele vaatamata suuri probleeme elektritarbijatele ei tekkinud, sest tänu gaasile tootis Eleringi Kiisa avariielektrijaam elektrit Eesti tarbijatele. Elektri varustuskindlus tagati tänu gaasile.»

Jefimovi sõnul oli aset leidnud juhtum hea näide gaasi- ja elektri süsteemihalduri toimivast koostööst.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles