Iga viies soomlane igatseb marka tagasi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iga viies soomlane pole eurodes arveldamisega tänini harjunud ja igatseb marka tagasi.
Iga viies soomlane pole eurodes arveldamisega tänini harjunud ja igatseb marka tagasi. Foto: Elmo Riig / Sakala

Iga viies soomlane tahaks, et valuutana oleks riigis endiselt käibel mark, selgus ajalehe Turun Sanomat ja viie maakonnalehe korraldatud lugejaküsitlusest.

Ajalehe Turun Sanomat ja viie maakonnalehe korraldatud telefoniküsitluses osales umbes 1000 vastajat, teatas uudisteagentuur STT. Vastajatelt küsiti, kas Soome peaks loobuma enamikes Euroopa Liidu liikmesriikides käibel olevast eurost ja võtma taas kasutusele Soome marga. 20 protsenti vastajatest pooldas seda ideed, 74 protsenti vastas küsimusele siiski eitavalt.

Küsitlusest selgus ka, et erinevaid erakondi pooldavad inimesed suhtuvad eurosse erinevalt. Nii säilitaks vaid 64 protsenti Soome Keskerakonna pooldajatest euro riigi ametliku valuutana, sotsiaaldemokraatide valijaskonnast pooldas eurot aga tervenisti 79 protsenti.

Erinevused suhtumises eurosse ilmnesid ka vanuserühmiti. Pensioniealistest vastajatest soovis peaaegu iga kolmas, et mark taas käibele võetaks. Alla 35-aastastest pooldas marka aga vaid kümmekond protsenti vastajaist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles