EXPO turundusseminaril räägiti Hiinasse investeerimisest

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuus kuud avatud World Expo 2010 esimesel külastuspäeval 1.mail voolas peaväravatest näituselale kümneid tuhandeid inimesi.
Kuus kuud avatud World Expo 2010 esimesel külastuspäeval 1.mail voolas peaväravatest näituselale kümneid tuhandeid inimesi. Foto: PHILIPPE LOPEZ/AFP

Üheksa Kesk- ja Ida-Euroopa riiki (KIE) panid EXPO-l seljad kokku ning pidasid ühiselt turundusseminari China Investment Forum, et edendada Hiina ja KIE riikide vastastikuseid investeeringuid.

Poola EXPO paviljonis aset leidnud seminarist ja sellele järgnenud ringkäigust KIE riikide paviljonides võttis osa üle 60 Hiina investori, ajakirjaniku ning välisinvesteeringute agentuuride esindaja.

Seminari eesmärgiks oli tutvustada investeerimisvõimalusi KIE riikidesse ning investeeringuid juba teinud Hiina ettevõtete edulugusid.

EXPO Eesti paviljoni komissar Toomas Tiivel tõi Eesti paviljoni külastanud ettevõtjatele välja kaks olulisimat aspekti.

«Kuna Eesti on uuest aastast üle minemas eurole, kinnitab see Eesti majanduse usaldusväärsust. Lisaks on Eesti Hiinale kõige lähemal asuv EL riik,» rõhutas Tiivel.

Eesti paviljoni külastades tundsidki osalejad huvi peamiselt Eesti eurotsooniga liitumise ning IT-sektori vastu.

Ettevõtjatele tutvustati erinevaid Eesti e-lahendusi, alates e-politseist, lõpetades e-kooli ja e-retseptiga.

EXPO maailmanäitus, mille motoks on «Parem linn, parem elu», toimub Shanghais 1. maist – 31. oktoobrini 2010.

Eesti rahvuspäeva peetakse 18. oktoobril. Eesti osalemist EXPO-l korraldab EAS.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles