Need 12 punkti peaksid oma CVst välja jätma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hobid võib CVst välja jätta
Hobid võib CVst välja jätta Foto: SCANPIX

Töökuulutuste peale laekub tavaliselt kümneid ja sadu vastuseid ning tulevasel tööandjal on ainult hetk aega otsustamaks, kas tal on soovi kandidaadiga kokku saada või ei. Seega tuleks kõik ebaoluline CVst välja jätta.

Business Insider vahendab, mida võiks CVst kindlasti välja jätta, et tööandja huvi ei lahtuks.

1.Võid lühitutvustuse ära jätta. Kui sa juba töökohale kandideerid, siis on su eesmärk ilmselge ja kõik muu on nii kui nii juba kirjas. Lühitutvustus ja väike selgitus võivad olla vajalikud siis, kui plaanid suurt karjäärimuutust.

2. Jätta välja kõik ebaolulised töökogemused. Isegi juhul, kui sa tegid kooli ajal kohvikus töötades maailma parimaid võileibu, ei ole see oluline, kui tahad saada laevakapteniks. 

3. Ära lisa liiga palju isiklikku informatsiooni. Ära lisa oma perekonnaseisu, usku või laste arvu. Kuna tööandja ei tohiks seda nii kui nii küsida, ei ole sul tarvis seda ka kirja panna.

4. Ära kirjuta oma hobidest. Kui su hobid ei ole kuidagi tööga seotud, siis on nende kirjapanek aja ja ruumi raiskamine. 

5. Ära lisa soovitajaid. Kui tööandja tahab soovitajaid, siis ta küsib nende kohta. Pealegi on parem, kui saad oma soovitajaid ette hoiatada.

6. Ära kasuta silmnähtavalt mitteformaalset e-postiaadressi. Kui su e-postiaadress on näiteks vanajoodik@gmail.com või kenatibi@hot.ee, siis on aeg endale uus konto teha. Selleks kulub ainult minut ja see on tasuta.

7. Ära lisa praeguseid töökontakte. See ei ole mitte ainult rumal vaid ka ohtlik. Kas sa tõesti tahad, et tulevane tööandja helistaks sulle kontorisse. Pealegi on tööandjal võimalik jälgida sinu töömeile ja telefonivestlusi. Kui sa ei taha tööst ilma jääda, siis ära töökontakte lisa.

8. Ära lisa palganumbrit. Kindlasti ei ole tarvis kirja panna töötasu varasematel ametikohtadel. Ka soovitud palka ei ole mõtet CVs välja tuua, see tuleb arutluse alla hiljem.

9. Ära kasuta tüütuid sõnakõlkse.Väljendid nagu «väljaspool kasti mõtlemine», «sünergia» või «jätkusuutlik» on ammu viledaks kulutatud ja panevad kõiki, kes peavad hulga CVsid läbi vaatama, igavusest haigutama.

10. Ära lisa oma keskmist hinnet. Kui kooli lõpetamisest on möödas rohkem kui kolm aastat, ei ole mingit tarvidust oma hindeid välja tuua. Edaspidi loeb ainult see, et kooliga on edukalt ühele poole saadud.

11. Ära lisa fotot. Foto pigem häirib kui loob head muljet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles