Riho Undi juhtimispõhimõtted: Eesti juhid peavad kohanema rahvusvahelise keskkonnaga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riho Unt
Riho Unt Foto: Kristjan Teedema

SEB Eesti juhatuse esimees Riho Unt jagas oma juhtimispõhimõtteid, muuhulgas on tema jaoks oluline meeskondlik juhtimisstiil ning kultuuriliste erinevuste arvestamine.

1. Organisatsioonil peab olema visioon ja eesmärgipärasus, mis toob endaga kaasa julguse võtta vastu uusi väljakutseid, kuid ka kohustuse kanda vastutust oma tegude eest.

2. Eelistan alati meeskondlikku juhtimisstiili, kus organisatsiooni tugevus seisneb erinevate juhtkonnaliikmete tugevuste koosmõjus ning heas koostöös.

3. Juhid ja töötajad peavad jälgima sarnast organisatsiooni kultuuri, et mõista mis on õige ja vale ettevõtte jaoks, kus nad töötavad.

4. Juhid ja organisatsioonid peavad olema dünaamilised. Juhid peavad suutma hakkama saada oma vastutusvaldkonnaga ja seda ka omal initsiatiivil pidevalt uuendama. Töötajate pidev arendamine ja uute talentide leidmine on esmatähtis.

5. Eesti juhid peavad kohanema rahvusvahelise keskkonnaga ning oskama toimetada kultuuriliste erinevuste tingimustes. Rahvusvaheliselt on veelgi tähtsam lähtuda põhimõttest, et mis on õige sinu arvates, ei pruugi seda olla teiste arvates. Austa erinevusi ja õpi nendega hakkama saama.

6. Väiksemad organisatsioonid on inimesekesksemad, suured toetuvad rohkem protsessidele. Hea ja konstruktiivse koostöö loomine ja hoidmine organisatsiooni erinevate osade vahel on kriitiline.

7. Erinevaid struktuuriüksusi ja alamkultuure peaks olema nii vähe kui võimalik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles