Koda kogus seadusemuudatuse toetuseks üle 1000 ettevõtja allkirja

Kadri Hansalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maksud
Maksud Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Viimase paari nädala jooksul on üle 1000 ettevõtja ja ettevõtliku inimese andnud oma toetusallkirja seadusemuudatuseks, millega suurendataks maksukeskkonna muudatuste ettenähtavust.

Ettepanekud on järgmised:

1) et iga järgmise aasta riigieelarvet koostades lähtutaks maksuseadustest, mis on avaldatud Riigi Teatajas hiljemalt 1. juuliks. See hoiaks ära üllatuslikud maksueelnõud sügisel, kui tahetakse soovide ja võimaluste vahelise lõhe lappimiseks kiiresti makse tõstma hakata.

2) et tulevikus oleks maksumuudatuse avaldamise ja jõustumise vahel vähemalt kuus kuud aega. Seda põhjusel, et ettevõtjatele oleks antud minimaalnegi aeg muudatustega kohanemiseks ja plaanide muutmiseks.

Kuni järgmise nädalani saavad soovijad ühispöördumisele jätkuvalt toetust avaldada.

Ühispöördumine on oma sisult rahvaalgatus ning alates selle aasta aprillist võib rahvaalgatuse korras esitada Riigikogule ettepanekuid seaduste muutmiseks. Riigikogu poole pöördumiseks on vaja koguda vähemalt 1000 allkirja.

Järgmisel nädalal annab Kaubanduskoda Riigikogu esimehele kogutud allkirjad üle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles