Kahanev Eesti ahvatleb sisserändajaid

Aivar Õepa
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lihtne elu Eestis ahvatleb soomlasi.
Lihtne elu Eestis ahvatleb soomlasi. Foto: SCANPIX

Ajal, mil viimasel viiel aastal on Eesti tööturult kadunud ligi 40 000 inimest ning prognoositult lahkub sama palju järgneva viie aasta jooksul, koputavad tuhanded inimesed Eesti uksele, et siin oma unistusi täide viia, kirjutab Äripäev.

Kui soovi kolmandatest riikidest Eestisse rännata piiravad kvoodid, siis huvi Eesti vastu kasvab endiselt ka Põhjamaades. Soome ­majanduslehe Kauppalehti andmeil on muutunud ettevõtete Eestisse kolimise põhjus: kui varem toodi ettevõtteid lõunakaldale madalate tööjõukulude tõttu, siis nüüd on sagenenud juhtumid, kus Soome ettevõtja vahetab asukohamaad, kuna on küllastunud Soome maksukoormusest ja bürokraatiast.

«Ma armastan Eestit – siin on elu palju lihtsam kui Soomes,» tunnistas mööbli ja vooditekstiili tootja ja müüja Delux OÜ omanik Göran Sjöholm.

Ettevõtete arv, kus on vähemalt üks välismaalasest omanik, on aasta-aastalt tõusnud: kui 2010. aastal oli mainitud ettevõtteid 13 852, siis tänavu aasta alguse seisuga on ettevõtete arv, kus on vähemalt üks välismaalasest omanik, kasvanud juba 17 623-le.

Loe edasi Äripäevast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles