Venemaa tõstab autojuhtide taskust tulevaid makse

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuleva aasta algusest lubab peaksid Venemaa kõik enam kui 125 elanikuga külad saama kõvakateega teed. Selle eest tuleb autojuhtidel maksta rohkem auto omamise ning mootorikütuse eest.
Tuleva aasta algusest lubab peaksid Venemaa kõik enam kui 125 elanikuga külad saama kõvakateega teed. Selle eest tuleb autojuhtidel maksta rohkem auto omamise ning mootorikütuse eest. Foto: SCANPIX

Venemaa plaanib luua riigi teede olukorra parandamiseks spetsiaalse fondi, kuhu raha laekub autojuhtide suurenevatest maksudest.

Idanaabri tuleva aasta  teedeehituseks ja hoolduseks nähakse ette 377 miljardit rubla, kahe aasta pärast peaks see summa tõusma 408 miljardi rublani, vahendab Bloomberg Venemaa rahandusministri Aleksei Kudrini sõnu.

Fondi hakkavad rahad laekuma peamiselt suurenevast mootorikütuse ja automaksust, tõdes Kudrin, kelle sõnutsi teedeehitus on Venemaa kõige põletavam probleem.

Kudrin avaldas arvamust, et kolme aasta jooksul toimuv iga-aastane 1 rubla lisandumine bensiiniliitri hinnale ei tohiks ka inflatsiooni suurendada.

Lobbygrupi Delovaja Rossija ja VTsIOMi uuringukeskuse kahe aasta tagusest uuringust selgus, et tee-ehituse monopoli riigile kuulumine tähendab, et ehituskulud on Venemaal 28 protsenti ehk ligi kolmandiku võrra kõrgemad kui USAs.

Transpordiministri Igor Levitini kava kohaselt peaks 2015. aastaks  riigi 54 000 kilomeetrist föderaalmaanteedest normaalsesse korda olema saanud 45 000, lisaks ehitatakse 14 000 kilomeetrit uusi teid.

Transpordiministri kinnitusel saavad kõik enam kui 125 elanikuga külad alates tuleva aasta algusest kõvakattega teed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles