MKMi eestvõttel koostatakse talendipoliitika tegevuskava

Kadri Hansalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi (MKM) eesvõttel kogunenud ettevõtjate, ministeeriumite, ülikoolide ja tugistruktuuride esindajad leppisid tänasel kohtumisel kokku talendipoliitika tegevuskava koostamises.

Kohtumisel tutvustasid MKMi majandusarengu osakonna töötajad planeeritava talendipoliitika tegevuskava eesmärki ja ajakava. «Eesmärk on terviklik ja süsteemne lähenemine välisriikide talentidele, kes saaksid kaasa aidata Eesti majanduskasvule. Tegevuskavas kirjeldatud tegevused aitavad lihtsustada talentide leidmist, värbamist, sisserännet, rakendamist ja kohanemist, seda nii ettevõtjate kui tööjõu puhul,» selgitas MKMi majandusarengu osakonna nõunik Piret Potisepp. «Kui ettevõtluse kasvustrateegias on sõnastatud ambitsioon muuta Eesti talentide sihtriigiks, siis talendipoliitika tegevuskava aitab seda ellu viia,» lisas ta.

MKMi värske tööjõuturu prognoos aastani 2022 toob välja, et järgmistel aastatel tööjõupakkumine väheneb, samas kasvab nõudlus spetsialistide järele. «See haakub otseselt talendipoliitika tegevuskavaga, mis peaks aitama välisriikide spetsialiste Eesti organisatsioonidesse tuua,» märkis Piret Potisepp.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi ettepanekul käsitletakse talendina välisriikides elavaid kvalifitseeritud spetsialiste. Enne järgmist kohtumist seda määratlust täpsustatakse. Eraldi sihtrühmana näeb talendipoliitika tegevuskava välisüliõpilasi ja välisriikide teadustöötajaid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles