Ettevõtja: noored peavadki tahtma head palka ja põnevat tööd

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ETS Logistika meeskond
ETS Logistika meeskond Foto: Erakogu

Noor peabki tahtma head palka ja põnevat tööd, ning ettevõtja peaks peeglisse vaatama, kui ta ei suuda seda pakkuda, rääkis noorte tööhõivet puudutaval konverentsil ETS Logistics OÜ logistikajuht ja ainuomanik Aleksander Bankiir.

«Eesti noored on konkurentsivõimelised maailma ja Euroopa mastaabis, aga miskipärast nad ei usalda tööandjat,» tõdes Bankiir.

Pahatihti arvatakse, et noored nõuavad suurt palka, lahkuvad kohe, kui töö keeruliseks läheb, neil puudub kohusetunne ja soov midagi õppida. «Mingil põhjusel tahame noortele tuhka pähe raputada. Meie oleme head tööandjad. Mina arvan vastupidi. Noored on hästi võimekad ja küsimus on tööandjas.»

Tema sõnul ei maksa loota, et noor tuleb 200 euro eest tööle, kui Austraalia working-holiday viisa saamine on imelihtne. Samuti ei maksa noortele pahaks panna, kui nad tööst põnevust ootavad. Bankiir tõdes, et on ka ise töölt lahkunud, sest tal oli nii igav, et käis tööajast päeval magamas.

Pahatihti tuleb näiteks noor ettevõttesse tööle, kuid teda ei koolitata välja, kuna kõigil on kole kiire.

«Meil on kindel abimaterjal kõigile uutele töötajatele, et ta saaks kindlalt välja õpetatud. See aitab nii õpetajat kui õppijat. Julgustan pigem värbama noort, sest tal ei ole halbu harjumusi ja teda on võimalik oma käe järgi välja koolitada,» rääkis Bankiir.

Noored töötajad tahavad ka palju rohkem võimalusi ettevõtte töös kaasa rääkida, nad tahavad teada, kuidas ettevõte raha teenib, ning kuidas nemad sellest osa endale saavad.

Tema ettevõttes ETS Logistics jagatakse näiteks 20 protsenti ettevõtte puhaskasumist töötajate vahel.

«Mitte keegi ei taha teha tööd kitsukeses ruumis, kus on vuntsidega mees, kes mind terroriseerib, palka ei maksa ja räägib isamaa-armastusest,» võttis Bankiir oma ettekande kokku.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles