ID-kaardi tarkvara hakkab arendama sertifitseerimiskeskus

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ID-kaart.
ID-kaart. Foto: Toomas Huik

Eelmisel reedel sõlmisid Riigi Infosüsteemide Arenduskeskus (RIA) ja sertifitseerimiskeskus (SK) lepingu, mille järgi jätkab ID-kaardi tarkvara arendamist sertifitseerimiskeskus.

Varem tarkvara arendanud Smartlingiga sõlmiti kohtulik kompromiss lepingu lõpetamise kohtuasjas.

RIA ja sertifitseerimiskeskuse vahel sõlmitud lepingu kogumaksumus koos käibemaksuga on 7,5 miljonit krooni. Leping hõlmab arendustööde jätkamist sealt, kus eelmine arendaja pooleli jäi ning hooldusperioodi.

Tarkavara luuakse Windowsi ja Maci erinevatele versioonidele ja Linuxi kolmele enamlevinud distributsioonile. Linuxi ja Maci tarkvara valmib selle aasta oktoobris, uus ID-kaardi tarkvara Windowsile järgmise aasta jaanuariks.

Lisaks kuulub lepingu juurde kaheaastane tarkvara hooldusperiood, mis tagab, et ID-kaardi tarkvara töötab ka veebilehitsejate ja operatsioonisüsteemide uuenduste korral.

Smartlingiga sõlmitud kokkuleppes tunnistab viimane, et ID-kaardi tarkvara arendus osutus planeeritust keerukamaks, tähtaegu tuli korduvalt pikendada ning lepingu lõpetamine oli tingitud tarkvaras esinenud vigadest.

Kuigi lepingu lõpetamise hetkeks oli  Smartlink küll suure osa tarkvarast valmis saanud, sisaldas see liialt palju vigu, mistõttu ei olnud võimalik tarkvara täies mahus vastu võtta ja lepinguga jätkata.

Sõlmitud kompromissiga kinnitavad osapooled, et erimeelsused on lahendatud ning mis tahes pretensioone seoses ID-kaardi tarkvara arendamislepinguga teineteise suhtes enam ei esitata.

RIA sõlmis OÜga Smartlink lepingu ID-kaardi baastarkvara arendamiseks üle-eelmise aasta lõpus. Lepingu tähtaeg oli juunis 2009 ning seda pikendati korduvalt, viimane tähtaeg oli jaanuaris 2010, kuid tarkvara ei valminud tähtaegselt. Selle aasta veebruarikuus lõpetas RIA lepingu põhjendusega, et tarkvara valmimine oli kaheksa kuud veninud ning osa tööst oli jätkuvalt tegemata. 

Smartlink vaidlustas lepingu lõpetamise kohtus.

Sõlmitud kompromissiga lahendasid pooled kõik oma eriarvamused ning mis tahes pretensioone seoses ID-kaardi tarkvara arendamislepinguga teineteise suhtes enam ei esitata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles