Hiina firma saab Eesti eurokalkulaatorite tegemise eest 4,79 miljonit

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Slovakkia eurokalkulaator.
Slovakkia eurokalkulaator. Foto: Argo Ideon

Rahandusministeerium koostöös EASiga allkirjastas 4,79 miljoni krooni suuruse lepingu eurokalkulaatorite hankimiseks Hiina ettevõttega Putian Hanjiang Bai Li Electronic Plastic Co Limited.


Kalkulaatorid jõuavad Eestisse novembri alguseks ning saadetakse seejärel otsepostituse teel koos eurole üleminekut tutvustava infomaterjaliga kõikidele Eesti leibkondadele, teatas rahandusministeerium.

Samuti sõlmis ministeerium hankelepingu euro kasutuselevõtmise eelse ja järgse seireuuringu tellimiseks. OÜga Faktum & Ariko sõlmitud lepingu maksumus on 144 000 krooni. Esimese viie uuringu eesmärk on tuvastada Eesti elanike informeeritus eurole üleminekuga kaasnevatest tingimustest, uurida eurokommunikatsiooni nähtavust ning avalikku arvamust eurole üleminekul. Jaanuaris tehtav küsitlus peaks andma tagasisidet euro teavitustegevuse tulemuslikkusest.

Lisaks sõlmis rahandusministeerium hankelepingu euro teavitustegevuseks meediapindade broneerimiseks.

Rahandusministeerium on ka käivitanud ja tulevikus käivitamas hanked euro teavitustegevuse loovlahenduste leidmiseks ning infomaterjalide tootmiseks. Kuna edasist euroteavitust juhitakse rahandusministeeriumist, siis ostab ministeerium vajalikud teenused vastavate tegevuste kaupa ise sisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles